HERCEG I HADŽOVIĆ PRIMILI PREDSTAVNIKE ŽENSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE BiH
01-06-2021, 11:12

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK primili su danas predstavnike ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja sutra odlazi u Grčku na predkvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine.

„Pred vama je naporan put, a zatim i vrlo zahtjevan predkvalifikacijski turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo. Raduje me da ste za mjesto vaših priprema izabrali Mostar i Hercegovačko-neretvanski kanton. To je potvrda da ste u nama prepoznali istinske prijatelje i ljude koji su spremni pomoći. Kao dugogodišnji sportski djelatnik dobro znam s kakvim se sve problemima naši sportski kolektivi suočavaju i da puno toga ovisi o entuzijazmu i ljubavi nekoliko pojedinaca. Stoga,  kao premijer Vlade s ponosom mogu istaknuti kako je ova Vlada najsnažniji podupiratelj i sponzor sportaša, sportskih kolektiva i sporta općenito. Cijeneći značaj i ulogu sporta mi ćemo, u okviru naših mogućnosti, s podrškama nastaviti i u buduće.  Želim vam uspjeh na ovom turniru i pozivam da se ponovo susretnemo pred vaš odlazak na završni turnir'', kazao je premijer Herceg.

„Čast nam je što danas imamo priliku ugostiti žensku rukometnu reprezentaciju BiH. Uvijek je lijepo čuti pozitivne sportske priče, a jedna od njih je i okupljanje i učestvovanje na predkvalifikacijskom turniru u Grčkoj. Nadam se kako je ovo početak jedne nove rukometne ere i kako će naša reprezentacija promovisati sport i Bosnu i Hercegovinu širom svijeta. Stručnom štabu i igračicama želim mnogo sreće i uspjeha“, kazao je ministar Hadžović.

„U ime svih saradnika i članova ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine zahvaljujemo vam na srdačnom prijemu i vašoj spremnosti da pomognete. Kao što vam je poznato, mi sutra putujemo u Grčku i na ovom turniru ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno ne ovisi samo od nas. Naš cilj je ostaviti srce na terenu i na najbolji način promovisati rukomet i  Bosnu i Hercegovinu.
Sama činjenica da je ovo prvo okupljanje seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon dvanaest godina i prvo zvanično takmičenje držim našim velikim uspjehom“, kazali su  Slobodan Zadro, dopredsjednik i Zoran Trlin, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.
„Očekuje nas naporan turnir i utakmice s vrlo iskusnim reprezentacijama: Grčkom, Italijom i Latvijom koje imaju kvalitetu i kontinuitet i sigurno su u ovom trenutku u prednosti. Međutim, mi ćemo se truditi i dati sve od sebe. Ja vjerujem u moje igračice, ovo je početak jedne lijepe rukometne priče“, zaključio je Radan Rovčanin, selektor reprezentacije.

Inače, susretu su prisustvovale igračice: Edina Denić, Nikolina Čutura, Kornelija Leko, član Stručnog štaba, Radan Rovčanin, selektor, Slobodan Zadro, dopredsjednik Saveza i Zoran Trlin član Upravnog odbora Rukometnog saveza.