HERCEG I HADŽOVIĆ PRIMILI PREDSTAVNIKE ŽENSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE BiH
01-06-2021, 11:12

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ primili su danas predstavnike ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja sutra odlazi u Grčku na predkvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine.

„Pred vama je naporan put, a zatim i vrlo zahtjevan predkvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo. Raduje me da ste za mjesto vaših priprema izabrali Mostar i Hercegovačko-neretvansku županiju. To je potvrda da ste u nama prepoznali istinske prijatelje i ljude koji su spremni pomoći. Kao dugogodišnji športski djelatnik dobro znam s kakvim se sve problemima naši športski kolektivi suočavaju i da puno toga ovisi o entuzijazmu i ljubavi nekoliko pojedinaca. Stoga,  kao predsjednik Vlade s ponosom mogu istaknuti kako je ova Vlada najsnažniji podupiratelj i sponzor športaša, športskih kolektiva i športa općenito. Cijeneći značaj i ulogu športa mi ćemo, u sklopu naših mogućnosti, s potporama nastaviti i u buduće.  Želim vam uspjeh na ovom turniru i pozivam da se ponovo susretnemo pred vaš odlazak na završni turnir'', kazao je predsjednik Herceg.

„Čast nam je što danas imamo prigodu ugostiti žensku rukometnu reprezentaciju BiH. Uvijek je lijepo čuti pozitivne športske priče, a jedna od njih je i okupljanje i sudjelovanje na predkvalifikacijskom turniru u Grčkoj. Nadam se kako je ovo početak jedne nove rukometne ere i kako će naša reprezentacija promovirati šport i Bosnu i Hercegovinu diljem svijeta. Stručnom stožeru i igračicama želim mnogo sreće i uspjeha“, kazao je ministar Hadžović.

„U ime svih suradnika i članova ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine zahvaljujemo vam na srdačnom prijamu i vašoj spremnosti da pomognete. Kao što vam je poznato, mi sutra putujemo u Grčku i na ovom turniru ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno ne ovisi samo od nas. Naš cilj je ostaviti srce na terenu i na najbolji način promovirati rukomet i  Bosnu i Hercegovinu.
Sama činjenica da je ovo prvo okupljanje seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon dvanaest godina i prvo zvanično natjecanje držim našim velikim uspjehom“, kazali su  Slobodan Zadro, dopredsjednik i Zoran Trlin, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.
„Očekuje nas naporan turnir i utakmice s vrlo iskusnim reprezentacijama: Grčkom, Italijom i Latvijom koje imaju kvalitetu i kontinuitet i sigurno su u ovom trenutku u prednosti. Međutim, mi ćemo se truditi i dati sve od sebe. Ja vjerujem u moje igračice, ovo je početak jedne lijepe rukometne priče“, zaključio je Radan Rovčanin, izbornik reprezentacije.

Inače, na susretu su bile nazočne igračice: Edina Denić, Nikolina Čutura, Kornelija Leko, član Stručnog stožera, Radan Rovčanin, izbornik, Slobodan Zadro, dopredsjednik Saveza i Zoran Trlin član Upravnog odbora Rukometnog saveza.