HERCEG PRIMIO ZAMJENIKA DIREKTORA FENE
30-03-2021, 11:02

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona primio je danas dr. sc. Iliju Musu, novoimenovanog zamjenika direktora Federalne novinske agencije (FENA).

Premijer Herceg je gosp. Musi uputio čestitku na imenovanju, te mu poželio uspješan rad na planu daljega razvoja Federalne novinske agencije.

„Vlada HNK-a prepoznaje važnost medija čija zadaća nije samo informisati javnost, nego i poticati na dijalog, kao i pružati podršku demokratskom razvoju cjelokupne društvene zajednice. FENA kao najcitiraniji izvor u medijskom prostoru BiH veoma kvalitetno obavlja novinsko-agencijske poslove od značaja za FBiH,  te sam uvjeren u to kako će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti“, poručio je premijer Herceg.

Zamjenik direktora Musa zahvalio je na prijemu i čestitkama, te izrazio zahvalu za  razumijevanjem u njihovu radu.

„Zahvaljujem na Vašoj ukupnoj podršci i dosadašnjoj dobroj saradnji, koja će biti još unaprjeđena. FENA će kao značajna karika u demokratskom razvoju društva nastaviti biti medij prenošenja informacija, ali i generator objektivnih vijesti i drugih medijskih sadržaj“, zaključio je gosp. Musa.