MOSTAR I HNK DOMAĆINI MEČA ZA NASLOV EVROPSKOG ŠAMPIONA U TAJLANDSKOM BOKSU
14-07-2022, 11:09

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg susreo se danas sa generalnim sekretarom Saveza tajlandskog boksa BiH Antom Šimovićem, višestrukim šampionom Hrvatske i BiH u tajlandskom boksu Marinom Čarapinom, borcem u superteškoj kategoriji Danijelom Bartulovićem i predsjednikom Kick-boxing saveza BiH Brankom Mihaljevićem.

Povod susretu je subotnji ''European Profi Muaythai Title Mostar 2022.'' u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače koji će te večeri Mostar učiniti evropskim centrom tajlandskoga boksa. Vlada je, kontinuirano podržavajući aktivnosti sportskih kolektiva i uspješnih pojedinaca, tako i klubova borilačkih sportova, finansijski podržala organizaciju ovog značajnog događaja. Naime, u direktnom televizijskom prijenosu na Radioteleviziji Herceg-Bosne, te na  njihovom Youtube kanalu iz Velike dvorane HD HS Kosače, snage će odmjeriti Mostarac Marin Čarapina i Osječanin Ivan Horvat, dvojica izuzetno uspješnih i svjetski renomiranih boraca.

''Borit će se za naslov evropskog šampiona, a meč će zasigurno biti istinska poslastica za sve ljubitelje borilačkih vještina. Naš Marin je višestruki šampion BiH i Hrvatske, sa zavidnim rezultatima na međunarodnoj sceni i napravit ćemo sjajan sportsko-muzički spektakl u njegovom rodnom Mostaru'', rekao je Šimović.

''Ne krijem zadovoljstvo zbog činjenice da će Mostar i HNK biti domaćini jednog ovako važnog susreta koji nas pozicionira u sami centar pozornosti svjetske sportske javnosti koja će pratiti borbu za naslov šampiona Evrope. Ovo je zasigurno snažna promocija našeg kraja, pogotovo imajući u vidu činjenicu da će cijeli svijet biti u mogućnosti pratiti subotnji okršaj iz mostarske Kosače. Obojici boraca želim sreću i fer borbu, razumljivo sa neskrivenom naklonošću koju imam prema našem predstavniku, priželjkujući da evropska titula ipak ostane u Mostaru'', poručio je Herceg kojem je danas uručena i zahvalnica za višegodišnju podršku borilačkim sportovima u BiH.