MOSTAR I HNŽ DOMAĆINI MEČA ZA NASLOV EUROPSKOG PRVAKA U TAJLANDSKOM BOKSU
14-07-2022, 11:09

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg susreo se danas s glavnim tajnikom Saveza tajlandskoga boksa BiH Antom Šimovićem, višestrukim prvakom Hrvatske i BiH u tajlandskom boksu Marinom Čarapinom, borcem u superteškoj kategoriji Danijelom Bartulovićem i predsjednikom Kick-boxing saveza BiH Brankom Mihaljevićem.

Povod susretu je subotnji ''European Profi Muaythai Title Mostar 2022.'' u Hrvatskomu domu hercega Stjepana Kosače koji će te večeri Mostar učiniti europskim središtem tajlandskoga boksa. Vlada je, kontinuirano podupirući aktivnosti športskih kolektiva i uspješnih pojedinaca, tako i klubova borilačkih športova, financijski podržala organizaciju ovoga značajnog događaja. Naime, u izravnom televizijskom prijenosu na Radioteleviziji Herceg-Bosne, te na  njihovom Youtube kanalu iz Velike dvorane HD HS Kosače, snage će odmjeriti Mostarac Marin Čarapina i Osječanin Ivan Horvat, dvojica izuzetno uspješnih i svjetski renomiranih boraca.

''Borit će se za naslov europskoga prvaka, a meč će zasigurno biti istinska poslastica za sve ljubitelje borilačkih vještina. Naš Marin je višestruki prvak BiH i Hrvatske, sa zavidnim rezultatima na međunarodnoj sceni i napravit ćemo sjajan športsko-glazbeni spektakl u njegovom rodnom Mostaru'', kazao je Šimović.

''Ne krijem zadovoljstvo zbog činjenice da će Mostar i HNŽ biti domaćini jednog ovako važnog susreta koji nas pozicionira u samo središte pozornosti svjetske športske javnosti koja će pratiti borbu za naslov prvaka Europe. Ovo je nedvojbeno snažna promocija našeg podneblja, pogotovu imajući u vidu činjenicu da će cijeli svijet biti u mogućnosti pratiti subotnji okršaj iz mostarske Kosače. Obojici boraca želim sreću i fer borbu, razumljivo s neskrivenom naklonošću koju imam prema našem predstavniku, priželjkujući da europska titula ipak ostane u Mostaru'', poručio je Herceg kojemu je danas uručena i zahvalnica za višegodišnju potporu borilačkim športovima u BiH.