Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ  jedan je od partnera u IPA Projektu  Jadranske prekogranične suradnje – Adriatic Governance Operational Plan (Adri Gov).

Projekt je započeo 1.10.2012. godine i trajat će do 31.3.2015.godine, a voditelj  je talijanska regija Molise.

Sveukupni Proračun projekta je 3.346.712,00,00 €, a zemlje partneri su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija i Crna Gora.

Generalni cilj Projekta je definiranje i implementiranje Adri Gov plana kako bi se promovirala suradnja i zajednički model upravljanja na Jadranskom području, kroz identificiranje i diseminaciju najboljih praksi i poticanje zajedničkih inicijativa.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta, u sklopu Projekta, pored zajedničkih, provest će nekoliko specifičnih aktivnosti, a posebno na planu održavanja tečajeva stranih jezika za državne službenike, prosvjetne djelatnike i mlade. Cilj ove aktivnosti je jačanje međuregionalne suradnje i međukulturalnog dijaloga. Također, organizirat će se i aktivnosti vezane za kulturnu promociju, s ciljem jačanja europskog identiteta i daljeg jačanja međukulturalnog dijaloga, tolerancije i poštivanja različitosti.