BRENDIRANJE TURISTIČKE DESTINACIJE ''JUŽNI JADRAN – DOLINA NERETVE'' I REGIONALNO POVEZIVANJE
31-03-2022, 8:01

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Ministarstvo turizma i športa Republike Hrvatske i Turistički klaster Hercegovine zajednički organiziraju veliku konferenciju pod nazivom ''Brendiranje turističke destinacije 'Južni Jadran – Dolina Neretve' i regionalno povezivanje'', koja će, u sklopu Mostarskoga ekonomskog foruma (MEF), biti održana dana 6. travnja 2022. godine, u konferencijskoj dvorani Upravne zgrade Sajma, s početkom u 10:30.

Prvo izdanje Mostarskoga ekonomskog foruma, u sklopu ovogodišnjega Sajma gospodarstva ''Mostar 2022.'', zajednički organiziraju Vlada HNŽ-a, Grad Mostar i Gospodarska komora FBiH, a činit će ga niz konferencija. Ova o turizmu, u suorganizaciji Vlade HNŽ-a, hrvatskoga ministarstva turizma i hercegovačkoga turističkog klastera, jedna je od njih, s osobito reprezentativnim panelistima.

Pozdravnim govorima nazočnima će se obratiti predsjednik Vlade HNŽ-a dr. sc. Nevenko Herceg, ministrica turizma i športa RH dr. sc. Nikolina Brnjac i ministrica okoliša i turizma FBiH dr. sc. Edita Đapo. Panel raspravom moderirat će savjetnik predsjednika Vlade HNŽ-a Darko Juka, a najavljenim panelistima su: dekan ''Edward Bernays'' Visoke škole za komunikacijski menadžment dr. sc. Damir Jugo, ravnatelj Instituta za turizam RH dr. sc. Damir Krešić, predsjednik Županijskoga odbora za razvitak HNŽ-a dr. sc. Damir Jerković i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović.

Konferencija će okupiti veliki broj turističkih djelatnika, predstavnika vlasti, struke i agencija, koji će zajedničkim snagama pokušati unaprijediti trenutačni turistički ambijent južnoga dijela jadranske obale i doline rijeke Neretve. Naime, brendiranje je jednim od najvažnijih procesa u prezentiranju jedinstvenosti i prepoznatljivosti turističkih destinacija. Kreiranjem privlačnoga turističkog proizvoda i njegovim uspješnim brendiranjem, turistička odredišta postaju globalno vidljivija i poželjnija mjesta za suvremene turiste, željne prirodnih, povijesnih, arheoloških, gastronomskih i svakih drugih osobitosti još ''neotkrivenih'' područja.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Ministarstvo turizma i športa Republike Hrvatske i Turistički klaster Hercegovine po završetku konferencije donijet će zaključke koje će pretvoriti u planove budućega djelovanja te potaknuti njihovu primjenu, a sve s ciljem poboljšanja stanja sveukupnoga turističkog gospodarstva, s naglaskom na naznačeno područje interesiranja ove konferencije. Izjave za medije predviđene su u 10 sati, a fotografiranje i snimanje kadrova moguće je tijekom cijeloga trajanja konferencije.