ČESTITKA MINISTRA FINANCIJA ADNANA FALADŽIĆA
24-11-2021, 9:00

Adnan Faladžić, ministar financija u Vladi HNŽ uputio je čestitku, u kojoj stoji:

''Istaknuta volja svih naroda i građana Bosne i Hercegovine najljepši je pokazatelj važnosti i značaja 25. studenoga kojega obilježavamo kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Te noći, u studenom 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a, odlučeno je da zemlja bude nedjeljiva i jedinstvena država u kojoj će svi narodi i građani imati jednaka i zagarantirana prava.

Na tim temeljima je građena i današnja Bosna i Hercegovina, naša jedina država s tisućljetnom tradicijom, koja će usprkos raznim destabilizirajućim faktorima i dalje napredovati i odvažno koračati ka zajednici modernih europskih zemalja. Naša je dužnost da to omogućimo.

Obilježavanje Dana državnosti prigoda je i da se sjetimo onih koji kroz desetljeća iza nas nisu žalili položiti svoje živote u borbi za izgradnju suverene, demokratske i u svijetu priznate Bosne i Hercegovine.

Njihova žrtva neka nam bude podsjetnik na obvezu da nikada ne posustanemo na putu izgradnje uspješne i moderne države, po mjeri svih njezinih naroda i građana.

Drage sugrađanke i sugrađani u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, diljem Bosne i Hercegovine i u dijaspori, uz iskrene želje da ustrajemo u zajedničkoj borbi izgradnje i napretka države, želim vam sretan 25. studenoga – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.''