Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, odnosno Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa, kao pridruženi partner, uključeni su u projekt EU TUNE, koji je financiran sredstvima EU. Nositelj projekta je Sveučilište „Guglielmo Marconi“ iz Rima, a zemlje partneri su Italija, Portugal, Hrvatska, Crna Gora, Albanija i BiH.

Projekt se u Hercegovačko-neretvanskoj županiji provodi u suradnji s deset srednjih škola u Mostaru, Stocu, Čapljini, Čitluku, Konjicu, Jablanici i Prozoru-Rami. Učenici iz ovih škola radit će na izradi digitalnih priča vezanih za tri teme: da, to sam ja, europske težnje, te stereotipi u kojima će govoriti o sebi, svojoj svakodnevici, kulturnoj i prirodnoj baštini svoje zemlje, o svojim očekivanjima od budućeg europskog statusa i proširenja i o predrasudama i stereotipima vezanim za njihovu zemlju, te kako im se suprotstaviti, spriječiti ih ili izbrisati.

Najbolji radovi, iz svih zemalja sudionica projekta, bit će nagrađeni na posebnoj svečanosti koja će se u održati u Rimu u prosincu ove godine, te će biti dostupni na web-stranici projekta i emitirani na web TV koordinatora projekta Sveučilišta „Guglielmo Marconi“ iz Rima.

www.eutune.eu