GENERALNI KONZUL RH U VLADI HNŽ
30-10-2019, 12:05

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije susreo se danas s dr. Markom Babićem, generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mostaru.

Predsjednik Herceg upoznao je konzula Babića s aktualnostima u rade Vlade, te najznačajnijim projektima koji se trenutno implementiraju. Na osobit način govorio je o nastojanjima Vlade da stvori pravni okvir i potakne snažnije gospodarske aktivnosti na području HNŽ. Izrazio je nadu u to kako će potencijali koje HNŽ ima biti još snažnije prepoznati među investitorima, u čemu značajnom vidi i ulogu Konzulata Republike Hrvatske u Mostaru.

Također, sudionici razgovora osvrnuli su se i na europski put Bosne i Hercegovine, te u tomu svjetlu na Konferenciju Radne skupine za područje Zapadnoga Balkana pri  Europskom odboru regija  koja je nedavno održana u Mostaru.

Predsjednik Herceg iznova je naglasio kako Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u cijelosti dijeli europske vrijednosti i čvrsto je opredijeljena pomoći procesu što skorijega prijama Bosne i Hercegovine u članstvo Europske unije. Potvrda tih riječi je i u činjenici kako je Vlada potpunim konsenzusom prihvatila biti domaćinom Konferencije na kojoj je razgovarano o dvije bitne teme - odnosima BiH i Europske unije s naglaskom na posljednje pomake i kako EU može pomoći u rješavanju pitanja održavanja lokalnih izbora u Mostaru. Podcrtao je čvrsto uvjerenje u to kako samo suradnjom i uz nužne kompromise mogu biti osigurane vrijednosti koje vode stvaranju države jednakopravnih naroda i građana, snažnoga gospodarstva i zadovoljnih ljudi, društva u kojemu vladaju odnosi zasnovani na povjerenju i razumijevanju, pravnoj sigurnosti i vjerodostojnoj vlasti.

Konzul Babić zahvalio je predsjedniku Hercegu na čestitkama i srdačnom prijamu, izrazivši nadu u to kako će dosadašnja iznimna suradnja Konzulata i Vlade HNŽ biti još više unaprijeđena.