HERCEG UPUTIO ČESTITKU GRADONAČELNICIMA I GRAĐANIMA STOCA I KONJICA
18-02-2022, 10:20

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije uputio je danas čestitke Stjepanu Boškoviću, gradonačelniku Stoca i Osmanu Ćatiću, gradonačelniku Konjica, građankama i građanima i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da Stolac i Konjic dobiju statuse gradova.

Također, izrazio je zahvalnost svima koji su kroz povijest do današnjeg dana stvarali i gradili Stolac i  Konjic, koji se od jučer zasluženo nalaze u obitelji europskih gradova.

U čestitkama je izrazio uvjerenje kako će čelništvo novoproglašenih gradova predanim radom dokazati da dobivanje statusa grada nije samo priznanje nego još veća odgovornost za sve izazove koji ih u budućnosti očekuju.

„Stolac i Konjic, na koje, prije svega zbog njihovih ljudi ali i prirodnih ljepota, s pravom možemo biti ponosni, u meni osobno i Vladi HNŽ imat će, kao i do sada, istinskog prijatelja spremnog da zajedno s vama radi na stvaranju još boljih preduvjeta za život svih njihovih žitelja'', istaknuo je predsjednik Herceg.

Inače, status grada u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sada imaju 4 od 9 jedinica lokalne samouprave: Mostar, Čapljina, Stolac i Konjic.