HERCEGU URUČENA ZAHVALNICA ZA DOPRINOS I POTPORU U RADU MOSTARSKIH MAŽORETKINJA
13-10-2022, 12:43

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas Vesnu Bulić i Anu Sulaver, članice Upravnoga odbora Kulturno-športskog društva Mostarske mažoretkinje, koje su mu uručile Zahvalnicu za doprinos i potporu u radu Mostarskih mažoretkinja.

Vesna Bulić zahvalila je predsjedniku Vlade na potpori, te ga ukratko upoznala o dosadašnjim uspjesima kao i o budućim planovima i poteškoćama s kojima se susreću u radu.

''Zahvaljujem na financijskoj potpori koju ste nam iskazali pri organiziranju IV. prvenstva Nacionalnog mažoret saveza na kojemu su Mostarske mažoretkinje kao organizatorice, vrhunskim izvedbama svojih izuzetnih koreografija još jednom pokazale neupitnu kvalitetu. Tih dana  Mostar je, nakon deset godina, ugostio mažoretkinje iz 8 bosanskohercegovačkih gradova: Busovače, Čapljine, Čitluka, Gruda, Kiseljaka, Mostara, Novoga Travnika i Prozor-Rame. Na samom natjecanju nastupilo je oko 500 mažoretkinja raspoređenih  u 58 neformacijskih i 28 formacijskih kategorija'', kazala je Bulić, ističući kako uskoro planiraju odlazak na karneval koji će biti održan u Nici, a koji je poznat kao treći najveći karneval na svijetu.

''Za Mostarske mažoretkinje s pravom možemo kazati kako su istinski brend grada Mostara. Svojim trudom i radom uspjele ste postići da vaša žuto-crno-zlatna oprema bude prepoznatljiva, a koreografije plijene pažnju prisutnih, stvarajući nove trenove u mažoret plesu.

Putem natjecanja ostvarili ste niz velikih uspjeha, te na taj način uspješno promovirale Mostar, Hercegovačko-neretvansku županiju i Bosnu i Hercegovinu.
Raduje me da sam u prigodi i osobno vam čestitati na svim ostvarenjima i iskazati spremnost za nastavkom potpore vašem radu '', zaključio  je predsjednik Herceg.