HERCEGU URUČENA ZAHVALNICA ZA POTPORU SIMPOZIJU ''20 GODINA BRUCELOZE U BIH''
07-10-2021, 12:51

Dr. sc. Maja Arapović, ravnateljica JU ''Veterinarski zavod HNŽ-a'' i dr. sc. Jurica Arapović, specijalist infektologije s Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, danas su, u ime Asocijacije infektologa BiH i Veterinarskoga zavoda HNŽ-a, dr. sc. Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, uručili zahvalnicu zbog pružene potpore u organizaciji nedavnoga Interdisciplinarnog simpozija ''20 godina bruceloze u Bosni i Hercegovini'' s međunarodnim sudjelovanjem, održanim u Kupresu.

Tijekom susreta još jednom je istaknuto kako je simpozij o brucelozi bio prigoda da stručnjaci iz ove oblasti razmijene usvojena znanja i iskustva te se upoznaju s najsuvremenijim međunarodnim metodama u prevenciji, otkrivanju i liječenju ove opasne zoonoze.

''Vlada HNŽ-a uvijek je spremna podržati ovakve i slične događaje jer oni našim stručnjacima otvaraju vrata stjecanju novih spoznaja i pomažu im na najbolji način odgovoriti izazovima s kojima se društvo suočava, kada govorimo o zdravstvenim prijetnjama današnjice“, kazao je Herceg.