Zlatko Hadžiomerović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije i Ivica Petrović, direktor Agencije Lingua Plus iz Mostara, potpisali su danas u prostorijama Ministarstva, ugovor o izvođenju tečaja engleskog jezika za 150 državnih službenika i namještenika u tijelima Vlade HNŽ.

Ugovor  je, nakon provedbe procedure javne nabave, potpisan u okviru IPA Projekta Jadranske prekogranične suradnje – Adriatic Governance Operational Plan (AdriGov), u kojem je Ministarstvo jedan od partnera.  

„Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i predsjednik Denis Lasić prepoznali su bitnost sudjelovanja HNŽ u ovom međuregionalnom projektu i uputili odgovarajuću aplikaciju voditelju projekta- talijanskoj regiji Molise. Nakon što je projekt odobren, njegova provedba povjerena je Ministarstvu kojem sam na čelu. Cilj AdriGov projekta, između ostalog, je usavršavanje državnih službenika i namještenika u različitim oblastima, a jedna od bitnijih aktivnosti je usavršavanje znanja engleskog jezika, kako bismo mogli nastaviti i unaprijediti rad na međunarodnim i projektima međuregionalne suradnje i međukulturalnog dijaloga“, kazao je, nakon potpisivanja ugovora, ministar Hadžiomerović.

Istaknuto je, također, kako će već slijedećeg tjedna biti organizirano predtestiranje polaznika i njihovo razvrstavanje u skupine sličnog znanja, a u rujnu će otpočeti izvođenje tečajeva, o čemu će se podrobnije informacije moći pronaći na web-stranici Vlade HNŽ.

Inače, generalni cilj AdriGov projekta je definiranje i implementiranje AdriGov plana kako bi se promovirala suradnja i zajednički model upravljanja na Jadranskom području, kroz identificiranje i diseminiranje najboljih praksi i poticanje zajedničkih inicijativa. Ukupni proračun projekta je 3.346.712,00 €, a zemlje partneri su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija i Crna Gora.