IZASLANSTVO VLADE HNŽ-A NA PROSLAVI DANA GRADA KONJICA
14-06-2024, 10:54

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, na čelu s predsjednicom Marijom Buhač, sudjelovalo je danas u radu svečane sjednice Gradskoga vijeća Grada Konjica, upriličenoj u povodu proslave Dana Grada. Obraćajući se nazočnima, Buhač je pozdravila napore gradskoga rukovodstva i njihovu opredijeljenost da Konjic razvijaju u svim aspektima rada i življenja, ističući kako će na tomu putu, kao i svi ostali gradovi i općine u HNŽ-u, i nadalje imati vidljivu potporu županijske vlade.

- Kolege ministri i ja uvijek smo spremni svim našim jedinicama lokalne samouprave, na rasponu od Ivana do Ivanice, pružiti najveću moguću potporu iz svih naših mjerodavnosti, na aktivnostima razvitka naših gradova i općina i osiguranja napretka za sve žitelje ove županije. To je više nego razvidno kako iz naših programskih usmjerenja, tako i iz konkretnih poteza ove Vlade – kazala je predsjednica Vlade, dodavši kako Gradska uprava i Vlada u Konjicu provode niz važnih projekata koji se financiraju županijskim proračunskim sredstvima.

Izdvojivši obnovu regionalnih prometnica predviđenih Planom Uprave za ceste za tekuću godinu, potom i druge infrastrukturne projekte, prije svega one na vodoopskrbnomu sustavu Podorašac i klizištu Orahovica, te izdvajanja za Dom zdravlja i Opću bolnicu Konjic za koje je Vlada HNŽ-a osigurala značajna interventna i investicijska kreditna sredstva, Buhač je istaknula kako je u planu i provedba niza projekata s polja gospodarstva i, posebice, turizma u kojemu Konjic i vidi svoj izniman potencijal i stratešku gospodarsku granu.

- Onu granu koja znači svijetlu budućnost za ovaj lijepi grad. Upravo činjenica da danas slavimo 642 godine spomena imena Konjic svjedoči bogatu povijest, kulturu i tradiciju ovoga grada, dok sve njegove prirodne ljepote u potpunosti opravdavaju takvo usmjerenje – poručila je predsjednica Vlade HNŽ-a.