MINISTAR JOVIĆ NA 12. FESTIVALU HRANE ''KONJIC FOOD FEST 2022''
12-10-2022, 14:43

Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije danas je bio nazočan na svečanom otvorenju 12. festivala hrane „Konjic Food Fest 2022“.

Tom prigodom ministar Jović je istaknuo da kada se nešto godinama radi u suradnji sa svim razinama - Grad, Županija i FBiH, onda to mora dati rezultate.

''Mi u Ministarstvu smo zadovoljni sajamskim manifestacijama i to je nešto što godinama sufinanciramo, a ono na čemu želimo raditi u sljedećem razdoblju jeste da dio novca izdvajamo za brendiranje i zaštitu domaćih proizvoda i proizvodnje. Takvi proizvodi podižu vrijednost, ne samo poljoprivrednoga proizvoda, već upotpunjuju i turističku ponudu. Nama i jeste cilj u Strategiji ruralnog razvitka Županije uvezati poljoprivredu, turizam i ekologiju. Konjic ima jako dobre potencijale za sve to i vjerujem da ćemo kroz zajedničku suradnju uvijek imati razumijevanje za takve projekte.

Ove godine ćemo pomoći u brendiranju i zaštiti repovačkog sira i rajčice iz Buturović Polja, a vjerujemo da nećemo na tomu stati te kako ćemo sljedeće godine krenuti s još nekim proizvodima s područja Konjica'', zaključio je ministar Jović.

U ime Grada Konjica nazočne je pozdravio Adnan Špago, pomoćnik gradonačelnika u Službi za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Grada Konjica, koji je i svečano otvorio ovogodišnji Festival hrane.

''Ovo je manifestacija na koju možemo biti izuzetno ponosni i koja je ove godine okupila rekordan broj izlagača. Na jednomu mjestu finalizirano je sve ono što je rađeno tijekom godine, odnosno predstavljeni su rezultati rada vrijednih Konjičana koji su na svojim poljima, u voćnjacima i na farmama proizveli kvalitetne i zdrave domaće proizvode. Želja nam je da putem ovoga festivala, njegujući tradicionalan način pripreme hrane, ukažemo na sve njezine vrijednosti i na zdrave namirnice s našega područja'', naveo je Špago.

Inače, 12. festival hrane „Konjic Food Fest 2022“ organizirao je Savez poljoprivrednih udruga Konjic pod pokroviteljstvom Grada Konjica. Ove godine Festival je okupio rekordan broj izlagača iz cijele BiH, ukupno 88, koji su svoje proizvode izložili na 108 štandova.