OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN OBITELJI
19-05-2021, 13:14

U povodu Međunarodnog dana obitelji jučer je u Konjicu održan Okrugli stol o temi ''Podizanje svijesti, promocija nenasilnog ponašanja i senzibilizacija javnosti za problematiku nasilja u obitelji''.

Sudionici Okruglog stola bili su članovi  Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji Hercegovačko – neretvanske županije, članovi Radne skupine za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji općine Konjic, članovi  NVO „Nera“, predstavnici centara za socijalni rad i službi socijalne skrbi, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova i policijskih uprava iz gradova i općina u Hercegovačko – neretvanskoj županiji.

Tijekom Okruglog stola na osobit način istaknuto je kako je obitelj temeljna stanica svakog društva i kako se putem promoviranja zdravih odnosa unutar obitelji izravno utječe na ponašanje članova obitelji i smanjenje svih oblika nasilja.

Inače, Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”.