ODRŽAN SASTANAK S PREDSTAVNICIMA UNDP-a
22-11-2021, 15:43

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, primio je danas u nastupni posjet Stephena Kinlocha Pichata, novog zamjenika rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH.

Istaknuvši dosadašnju dobru suradnju Vlade HNŽ-a i UNDP-a, predsjednik Herceg upoznao je gosp. Pichata s aktualnim stanjem u HNŽ-u, s naglaskom na aktivnosti Vlade koje su usmjerene na sprječavanje negativnih gospodarskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori gospodarstvu na prostoru HNŽ-a, te izradi županijske Strategije razvitka za predstojeće razdoblje, od 2021. do 2027. godine.

„Nakon što je Vlada nedavno prihvatila Prijedlog Strategije, nadam se kako će to uskoro učiniti i naša Skupština. Ujedno, uskoro očekujemo i završetak izrade Strategije ruralnog razvitka HNŽ. Obje strategije izrađene su zahvaljujući suradnji s UNDP-om, na čemu se iskreno zahvaljujem. Također, koristim prigodu izraziti nadu i uvjerenje u to kako ćemo s UNDP-om nastaviti suradnju na izradama sektorskih strategija koje su od ključnoga značaja za daljnji županijski razvitak, osobito kada govorimo o turizmu i zaštiti okoliša odnosno planu gospodarenja otpadom i sl.“, izjavio je predsjednik Herceg.

Zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH pohvalio je uspostavljenu komunikaciju s Vladom HNŽ-a, zahvalivši predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu i na stalnoj spremnosti na produktivnu suradnju.

Također, izuzetno pozitivnim je ocijenio posvećenost Vlade obnovi škola, domova zdravlja i drugih javnih objekata gdje je nekoliko projekata, kao što su obnova Doma zdravlja u Mostaru, OŠ Bijelo Polje, OŠ Čelebići, OŠ Sulje Čilića u Jablanici, te OŠ Lipanjske zore Domanovići, realizirano u suradnji s UNDP-om.

Na koncu, naglašena je obostrana spremnost za daljnjim širenjem i dodatnim snaženjem međusobnih odnosa i radom na implementiranju projekata od životne važnosti za žitelje HNŽ-a.