OTVOREN FESTIVAL VRHUNSKIH VINA ''BLAŽ ENOLOGY 2023.''
02-09-2023, 9:28

Na svečanosti otvaranja Festivala vrhunskih vina ''BLAŽ Enology 2023.'' u Športskom centru Međugorje predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenku Hercegu uručena je zahvalnica za uspješnu dugogodišnju suradnju i potporu koju on i Vlada HNŽ-a kontinuirano pružaju u organiziranju toga festivala.

Herceg je tom prigodom čestitao organizatorima, vinarima i vinogradarima na organizaciji ove sada tradicionalne manifestacije te istaknuo kako je Vlada HNŽ-a, na čijem je čelu, prepoznala BLAŽ kao ozbiljan turistički i promocijski potencijal za našu županiju.

- Sve ove godine u iskrenom sam prijateljstvu s ovim događajem, ovim zbilja vrhunskim gastronomsko-enološkim performansom koji našu Hercegovinu pozicionira na europsku pa i svjetsku vinsku kartu, ravnopravno s nekim od najcjenjenijih vinskih festivala. Kao što je Brotnjo znamen žilavke i blatine, tako je i BLAŽ znamen jednoga značajnog turističko-enološkog iskoraka našega podneblja. Zato i jesmo, kao Vlada, prepoznali vrijednost ovoga festivala koji promovira snagu Hercegovine kao vinske regije. Organizatorima čestitam na ukupnoj predanosti koji svjedoče iz godine u godinu, pozivajući ih da ustraju i nadalje – kazao je Herceg.

Inače, Vlada HNŽ-a pokroviteljem je Festivala vrhunskih vina BLAŽ koji okuplja mnoštvo domaćih vinara i vinogradara te promovirana kulturu pijenja vina kroz promicanje znanja o vinu, uz prateću gastronomsku ponudu delicija našega podneblja.