POZIV FEDERACIJI ZA OTVARANJE TURISTIČKO-UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
12-05-2020, 12:50

S obzirom na najavljenu drugu etapu u popuštanju protuepidemijskih mjera na razini cijele F BiH, i na današnjem koordinacijskom sastanku predstavnika Vlade i Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ razmatrane su nužne mjere priprema za početak rada niza djelatnosti.

Na tom tragu, Zavod za javno zdravstvo HNŽ zadužen je izraditi precizne smjernice za prilagodbu rada predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova, potom ugostiteljskih objekata, autoškola i srodnih djelatnosti kojima će koncem ovoga tjedna biti omogućen rad.

Podrobnije o tomu, kao i o vitalnom pitanju načina završetka tekuće školske i akademske godine u HNŽ, na sutrašnjoj konferenciji za novinare govorit će dr. sc. Rašid Hadžović, županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa. O epidemiološkim smjernicama za rad pobrojanih djelatnosti sutra će govoriti prim. dr. Nermin Avdić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Razmatrajući bitnost turističkog sektora za ukupno gospodarstvo HNŽ, s  Koordinacijskoga tijela danas je upućen poziv Federalnom stožeru civilne zaštite da se žurno donese odluka o odobravanju rada turističko-ugostiteljskim objektima s manjim smještajnim kapacitetima, uz obvezu poštivanja pratećih protuepidemijskih mjera.