PREDSJEDNICA BUHAČ S IZASLANICOM AMERIČKOGA VELEPOSLANIKA U BIH
13-02-2024, 14:21

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač održala je danas, u svojemu uredu, radni sastanak sa zamjenicom voditelja Misije pri Veleposlanstvu SAD-a u BiH Deborah Mennuti.

Otvorivši razgovor s temom o djelovanju Vlade HNŽ-a kroz protekla tri mjeseca i načinom na koji funkcionira vladajuća koalicija u Županiji, Buhač i Mennuti razgovarale su o Programu rada Vlade, nužnim preustrojima na europskomu putu Bosne i Hercegovine, borbi protiv korupcije, kao i o političkim i drugim aktualnim pitanjima u HNŽ-u i BiH u cjelini. Poseban je naglasak bio na planovima za ustrojavanje Ureda za borbu protiv korupcije unutar Vlade  HNŽ-a, što je jednim od ključnih prioriteta u procesu pristupanja BiH Europskoj uniji, a za što je izaslanica američkoga veleposlanika i ovom prigodom ponudila tehničku i savjetodavnu pomoć njihovih stručnjaka.

Dotaknuvši se i tema gospodarskoga snaženja Županije, razvitka energetike i turizma, zaključili su kako obje strane ostaju otvorenima za još tješnju suradnju u smislu potpore i razmjene iskustava.