PREDSJEDNICA BUHAČ UGOSTILA REZIDENTNOGA PREDSTAVNIKA UNDP-A U BIH
05-01-2024, 12:22

Vršitelj dužnosti rezidentnoga predstavnika UNDP-a u BiH Sylvain Merlen danas je, zajedno sa suradnicima, boravio u službenomu posjetu Vladi Hercegovačko-neretvanske županije gdje se susreo s predsjednicom Marijom Buhač. Predsjednici je čestitao na imenovanju, iskazavši pripravnost za punu potporu u provedbi programskih smjernica koje su na tragu UNDP-ovih aktivnosti na razvojnom putu Bosne i Hercegovine i njezinih lokalnih zajednica.

Upoznavši izaslanstvo UNDP-a s aktualnim stanjem u Županiji, s posebnim naglaskom na tekuće aktivnosti oko izradbe konačnoga Prijedloga županijskoga proračuna i Programa rada Vlade u 2024. godini, predsjednica Buhač je naglasila kako rado prihvaća pruženu ruku u smislu intenziviranja suradnje kako kroz razmjenu iskustava, tako i kroz konkretne projekte kojima UNDP osigurava itekako dobrodošla sredstva za provedbu razvojnih programa.

Složili su se kako su razvoj i diversifikacija turizma, potom iskorištenje obnovljivih izvora energije i energetska učinkovitost, digitalizacija javne uprave te razvoj malih i srednjih poduzeća područja od zajedničkoga interesa i kako tu postoji iznimno velik potencijal za konkretne projekte. Merlen je podsjetio na to kako su aktivnosti UNDP-a u suglasju i s preporukama Europske unije i kako im je želja pružiti potporu razvoju lokalnih sredina u općem razvojnom procesu BiH na njezinu europskom putu.