PREDSJEDNIK HERCEG OTVORIO ŠESTU ''STOLAČKU TARČU''
10-07-2021, 21:46

Dr. sc. Nevenko Herceg,  predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije otvorio je šesti srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča" koji je započeo svečanim mimohodom viteških skupina iz središta Stoca.

Pozdravljajući nazočne predsjednik Herceg je istakao kako ga raduje da sudjeluje na jedinstvenom događaju na našim prostorima – stolačkom srednjovjekovnom sajmu koji je, kroz ove uspješne godine, izrastao u tradicionalnu manifestaciju.

''Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, dakako i ja osobno – kao njezin prvi čovjek, snažno podupiremo događaje koji čuvaju našu povijest i baštinu i pomažu razvitak turizma, kao jedne od naših strateških gospodarskih grana. Tarča objedinjuje sve to i ne treba čuditi što smo cijelo ovo vrijeme s vama.

Naša potpora i Tarči i Stocu kao perspektivnoj sredini u brojnim segmentima, ostaje neupitna i snažna, baš kao i ovo naše hercegovačko sunce'', zaključio je predsjednik Herceg proglašavajući šestu ''Stolačku tarču'' otvorenom.

Inače, "Stolačka tarča'' je poznata u regiji, te izuzev što svake godine okuplja sve više sudionika iz drugih zemalja, također privlači i sve veći broj posjetitelja. Ova povijesno-kulturna manifestacija ima međunarodni karakter – na njoj sudjeluju viteške skupine iz BiH, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Rumunjske itd. Zbog svoje jedinstvenosti i zanimljivosti, sajam je postao svojevrsni brend Stoca i čitave Hercegovine.