PREDSJEDNIK HERCEG POSJETIO PRVAŠIĆE MOSTARSKE OŠ A. B. ŠIMIĆA
04-09-2023, 12:16

U povodu početka nove školske godine, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg posjetio je danas prvašiće OŠ Antuna Branka Šimića u Mostaru, nakon čega je održao i radni sastanak s ravnateljicom škole Snježanom Brkić, te obišao i školsku zgradu čiju je obnovu i osuvremenjivanje višestruko pomogla i Vlada HNŽ-a.

U neposrednom razgovoru s mališanima koji su se danas prvi put susreli sa školskim klupama, predsjednik im je zaželio sretan početak školovanja.

- Svim učenicima u našoj županiji, a vama prvašićima ipak na poseban način, želim sretnu novu školsku godinu s puno lijepih uspomena koje će nastati u školskim klupama. Puno uspjeha i sretnih trenutaka u vremenu vašega školovanja i životu uopće želim i vašim dragim roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima, jednako tako i svim zaposlenicima naših škola i drugih prosvjetnih ustanova. Vi ste, dragi mališani, na početku jednoga novog razdoblja vašega odrastanja i mi odrasli s puno vam radosti želimo da vam početak školskoga doba bude bezbrižan. Želimo da, kroz učenje i stvaranje novih prijateljstava, steknete prva znanja i zdrave radne navike koje će vam pomoći u vašem životu, u vašoj budućnosti. Na vama je da učite, poštujete svoje roditelje i nastavnike i da ostanete veseli, da na radost sviju nas izrastete u dobre ljude. Na nama je da vam osiguramo sve što vam je potrebno za to i mi se uporno trudimo biti vam stalna potpora. Neka vam je sretan ovaj dan radosti, dan odrastanja i jedne posebne uspomene koju ćete zauvijek pamtiti – kazao je Herceg, predavši ravnateljici i prigodne darove za unaprjeđenje nastavnoga procesa.

Ravnateljica Brkić zahvalila je predsjedniku Hercegu kako na današnjem posjetu i toplim riječima upućenim veselim mališanima, tako i na ukupnoj potpori koju Vlada HNŽ-a kontinuirano pruža unaprjeđenju obrazovnoga sustava.