PREDSJEDNIK HERCEG PUSTIO U RAD POGON ZA PRERADU MASLINA U NEUMU
17-10-2022, 14:29

''Zajedno s predstavnicima lokalne samouprave odnosno Općine Neum, osmislili smo i realizirali Pogon za preradu maslina koji predstavlja značajan korak ka još snažnijemu i još bržem razvitku gospodarstva naše županije. Vlada HNŽ-a prepoznaje i snažno podupire sve ideje koje će, u konačnici, značajno utjecati na ubrzan razvitak našega gospodarstva, ujedno dajući snažan zamah rastu i snaženju lokalne sredine u kojoj su sami projekti realizirani'' kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u prigodi današnjega svečanog puštanja u rad Pogona za preradu maslina u Neumu.

Dodao je kako je za realizaciju neumskog Pogona za preradu maslina Vlada HNŽ-a izdvojila značajna financijska sredstva te da sami pogon ima kapacitete koji mogu zadovoljiti potrebe ovdašnjih maslinara.

''Ovim je pitanje otkupa i prerade, kao jedno od najbitnijih pitanja za proizvođače, uglavnom riješeno, a ukoliko tržište bude tražilo dodatno širenje kapaciteta, Vlada će i za to imati razumijevanja i sluha. Ključna odrednica Vlade kojoj sam na čelu jest njezino puno opredjeljenje biti Vladom svih naših gradova i općina, cijele naše županije, od Ivana do Ivanice. To smo, kroz proteklih gotovo osam godina, višestruko potvrdili i djelima dokazali. Zato, i u ovoj prigodi, ističem kako Neum, ali i sve druge općine i gradovi u HNŽ-u, i u meni osobno i u županijskoj vladi imaju i imat će istinskoga prijatelja i partnera koji je spreman, zajedničkim naporima, predano raditi na stvaranju boljih uvjeta za život svakoga našeg sugrađanina'', poručio je Herceg, proglasivši Pogon za preradu maslina i službeno otvorenim.