PREDSJEDNIK NEVENKO HERCEG NA PROSLAVI DANA GRADA ČAPLJINE
30-09-2022, 12:47

''Zadovoljstvo mi je svim Čapljincima, u ovomu svečanom trenutku, osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, od srca čestitati Dan Grada Čapljine, kao i blagdan vašega nebeskog zaštitnika, sv. Franje Asiškoga. Ovdje, u Cvijetu Hercegovine, uvijek osjetim snagu jedne posebno pozitivne energije za koju bih iskreno volio da se jače preslika na sva područja naše županije. Ovdje se osjeti taj zamah, ta izvrsnost koja uvijek poluči uspjeh u svemu što se radi, u projektima kojih se prihvatite'', kazao je predsjednik Vlade dr. sc. Nevenko Herceg u prigodi današnjega posjeta Gradu Čapljini i održavanja svečane sjednice Općinskoga vijeća u povodu Dana grada.

Istaknuo je kako Vlada HNŽ-a vidi i prepoznaje trud i zanos gradskih vlasti Čapljine, na čelu s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem, kao i požrtvovnost u radu za bolje sutra svih žitelja čapljinskoga prostora.

''Zato i jesmo kontinuirano i predano uz vas. Međutim, premda smo uz vas jednako onoliko koliko smo i uz sve druge jedinice lokalne samouprave, na prostoru cijeloga HNŽ-a, imam potrebu kazati kako se to prijateljstvo i sinergija ne cijene svugdje isto. Ne tražimo lovorike ni zahvale, ali važno je znati kako netko daje vjetar u leđa, kako netko cijeni i želi pomoći silna nastojanja i veseli nas što se to u Čapljini, na terenu, vidi i vrjednuje'', dodao je Herceg podsjetivši na činjenicu da je Vlada pomogla i pomaže niz socijalnih, razvojnih i infrastrukturnih projekata, poput onih iz domene energetske učinkovitosti koje je u cijelosti financijski preuzela.

''Dobro je poznato kako su u Čapljini obnovljene zgrade odgojno-obrazovnih ustanova, dom zdravlja, športske dvorane, policijske ispostave, javna rasvjeta… Tim 'utopljavanjem' značajno smo unaprijedili životni standard te radno i boravišno okružje žitelja ovoga prostora, a ujedno i osjetno smanjili potrošnju energije na grijanju i hlađenju, što je stvaralo velike financijske izdatke u prošlim godinama. Budite uvjereni, ne ćemo stati na tomu! Bili smo i ostat ćemo iskren i pouzdan partner koji ne će žaliti ni truda ni napora zajedno s gradskim čelništvom nastaviti raditi na osmišljavanju i provedbi projekata koji će nastaviti unaprjeđivati i razvijati ovaj vrijedni i uspješni kraj'', poručio je Čapljincima prvi čovjek županijske vlade.

Inače, u sklopu svečanosti obilježavanja Dana Grada Čapljine, na Trgu hrvatske slobode odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima, a kod Mosta dr. Franje Tuđmana svečano je otvoreno poprsje prvoga hrvatskog predsjednika.