PREDSJEDNIK VLADE HNŽ DR. NEVENKO HERCEG ČESTITAO SVJETSKI DAN UČITELJA
05-10-2020, 8:53

U povodu Svjetskog dana učitelja, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, uputio je čestitku prosvjetnim djelatnicima. U tekstu čestitke stoji:

''Poštovani učitelji, nastavnici i profesori, poštujući Vaš rad koji nadrasta status profesije odnosno odgovara istinskom životnom pozivu, s osobitom Vam radošću čestitam Svjetski dan učitelja. Prosvjetni djelatnici imaju presudnu ulogu u životu svakoga čovjeka, a naše učitelje, nastavnike i profesore pamtimo cijelog života. Zato Vaše zvanje i jest na razini poslanja koje svaki član društvene zajednice mora znati ispravno vrednovati i osobito poštovati.

Vlada HNŽ je, svjesna kako je ulaganje u izobrazbu najbolje ulaganje u budućnost, učinila značajne iskorake kako bi poboljšala materijalni status i uvjete rada prosvjetnih djelatnika i boravka učenika u školama. Nastavit ćemo i dalje podupirati projekte u obrazovanju, što je jednim od ključnih kotača u razvitku i boljem sutra za naše društvo u cjelini. U tom duhu, još jednom Vam upućujem srdačnu čestitku, ističući kako ćete u meni i u Vladi HNŽ uvijek imati potporu koju zaslužujete.''