PRODUBLJIVANJE SURADNJE ARHIVA HNŽ-A I UNIVERZITETA DŽEMALA BIJEDIĆA
25-01-2024, 9:50

U rektoratu Univerziteta Džemala Bijedića u Mostaru upriličen je sastanak s ciljem snaženja suradnje između Univerziteta i Arhiva Hercegovačko-neretvanske županije kao županijske upravne organizacije specijalizirane za čuvanje, zaštitu, obradbu i korištenje izvorne pisane baštine uz autentičan i vjerodostojan trag prošlosti i zbivanja koje ti zapisi dokumentiraju.

Ravnatelj Arhiva Amir Kadribegović susreo se s rektoricom dr. Alenom Huseinbegović te dekanima Pravnoga i Fakulteta humanističkih znanosti dr. Amrom Jašarbegović i dr. Edimom Šatorom. Razgovarali su o nadolazećim programima obilježavanja 47. obljetnice Univerziteta i 70. obljetnice djelovanja Arhiva odnosno o mogućnostima suradnje u smislu zajedničkoga projektnog djelovanja, istraživanja za potrebe znanstveno-istraživačkoga rada, suradnje na poslovima izdavanja znanstvenih i stručnih časopisa, knjiga i drugih publikacija, međusobne potpore i promocije te drugih aktivnosti u mjerodavnosti dvaju ustanova.

- Produktivnim smo sastankom utvrdili međusobnu potporu i suradnju koja će se ogledati u ostvarenju zajedničkih aktivnosti, kao i aktivnijoj ulozi nastavnoga osoblja i studenata u projektima koje provodi Arhiv kao vrlo respektabilna ustanova – kazala je ovom prigodom rektorica Huseinbegović kojoj je Kadribegović predstavio program obilježavanja jubileja Arhiva HNŽ-a koji obuhvaća izložbe, promocije značajnih povijesnih djela, znanstveni skup, izdavanje monografije te izdavačke pothvate.