U 2021. GODINI 2.850.000 KM ZA POTICAJE U POLJOPRIVREDI
23-02-2022, 14:55

Na današnjoj, 168. redovitoj sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije razmotrila je i usvojila Izvješće Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o realiziranju županijskih novčanih potpora za 2021. godinu, za koje je ukupno izdvojeno 2.850.000,00 KM. Istaknuto je kako su poticajne mjere dale vrlo konkretne rezultate, te omogućile stvaranje komercijalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, podizanje razine proizvodnje na razinu samoodrživosti, otvaranje novih kapaciteta, smanjenje ovisnosti o uvozu i razvitak ruralnih područja Županije.

Razmatrana je Informacija Ministarstva unutarnjih poslova vezana za ustrojavanje policijske postaje Ravno i policijske ispostave Ivanica. Obrazlažući potrebu za uspostavom policijske postaje resorni ministar Slađan Bevanda istaknuo je kako se općina Ravno proteže na površini od 362 km2 što je oko pola područja koje nadzire policijska uprava Čapljina. Dodao je, također, i to kako je Ravno jedina općina u FBiH u kojoj ne postoji policijska postaja. U sklopu rasprave istaknuta je potreba snažnijeg policijskog nadzora u Blagaju i Starom gradu u Mostaru te je zaključeno da se o ovoj temi, prije donošenja konačne odluke, obave dodatna konzultiranja.

Usvojeno je Izvješće Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava za prošlu godinu u kojemu je navedeno kako su deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite, u sklopu protuminskih akcija (operacije čišćenja mina i tehničkog izviđanja), na području HNŽ očistili površinu od 99.448 m2 .

Vlada je donijela odluke o imenovanju Vlade Bevande za županijskog javnog pravobranitelja, te Emira Elezovića za zamjenika županijskog javnog pravobranitelja  koje su upućene u daljnju skupštinsku proceduru.