MINISTAR TELETOVIĆ S GENERALNIM KONZULOM REPUBLIKE TURSKE
02-10-2020, 14:39

Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ primio je danas u nastupni posjet Nj.E. Yaşara Ergüna, generalnog konzula Republike Turske u Mostaru, s kojim je razgovarao o mogućnostima institucionalne i gospodarske suradnje Republike Turske i Vlade HNŽ.

Uz izraze dobrodošlice i spremnosti za potporu budućem diplomatskom radu generalnog konzula Ergüna, ministar Teletović istaknuo je dosadašnju kvalitetnu suradnju te predstavio neke od rezultata i prioriteta Ministarstva u idućem razdoblju. „Želja nam je da dosadašnju dobru suradnju nastavimo i dalje, dodatnim njegovanjem i unaprjeđivanjem međusobnih odnosa jer tako doprinosimo jedni drugima i zajedničkim snagama stvaramo bolje uvjete za život naših građana“ - istaknuo je ministar podsjetivši na to kako se turizam izdvaja kao resor s velikim potencijalima za suradnju, napose u području poticanja ulaganja i uspostave izravnih aviolinija iz Mostara što bi dodatno poboljšalo dostupnost te olakšalo kretanje turista i gospodarstvenika u oba smjera. „Postoje uistinu velike mogućnosti unaprjeđenja gospodarskih odnosa, na nama je da te postupke olakšamo i pojednostavimo.“ - zaključio je ministar Teletović.

Novoimenovani generalni konzul Republike Turske u Mostaru zahvalio je na prijamu te kazao kako današnji posjet smatra izuzetno bitnim, ne samo na diplomatskoj razini, već i onoj prijateljskoj te kao potporu gospodarskom oporavku i razvitku HNŽ. Prema njegovim riječima, potrebno je dodatno potaknuti gospodarsku suradnju s ciljem osnaživanja zajedničkih vrijednosti. „Današnji susret svakako je izvrsna prigoda za predstavljanje aktualnih i otvaranje budućih projekata iz resora turizma koji su od iznimnog značaja kako za Hercegovačko-neretvansku županiju tako i za Republiku Tursku.“ -  kazao je generalni konzul Ergün zahvalivši ministru na vrlo iscrpnim i korisnim informacijama.

Na koncu, iskazano je zadovoljstvo održanim sastankom koji je potvrdio vrlo dobre i bliske odnose dviju država i obostranu želju za jačanjem suradnje.