PREDSTAVLJENA NOVA TURISTIČKA PONUDA HUTOVA BLATA
19-05-2023, 12:26

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, zajedno s članovima Vlade, resornim ministrima, sudjelovao je danas u predstavljanju nove turističke ponude Parka prirode ''Hutovo blato'', razvijene kroz Interreg IPA Program prekogranične suradnje HR-BH-MNE 2014. – 2020. godine.

U sklopu predstavljanja, zajedno s ravnateljem Parka Nikolom Zovkom, obišli su novouređeni vidikovac Orlov kuk, pristanište za brodice, poučne staze, promatračnice za ptice, interpretacijsko središte kao i pristanište za nove solarne brodice ''Vodenom stazom Hutova blata'' kreiranom u sklopu novoga turističkog proizvoda ''Plave propusnice''.

''Tijekom današnjega posjeta Parku prirode ''Hutovo blato'' na konkretnim smo se rezultatima uvjerili u ispravnost naše opredijeljenosti da sudjelujemo u projektima prekogranične suradnje. Naime, Vlada HNŽ-a već je ranije prepoznata kao poželjan partner na ovakvim i sličnim projektima, a mi smo spoznali da upravo kroz ovu suradnju, ovakve programe, možemo značajno osnažiti našu turističku ponudu i naše turističke kapacitete učiniti još atraktivnijima. Sudjelovanjem u projektima  EXChAngE i ePATH, Park prirode ''Hutovo blato'' obogatio je i proširio svoju turističku ponudu te obučio osoblje kako svim zainteresiranim turistima približiti ove naše Bogom dane prirodne ljepote. Ravnatelju i upravi Parka, kao i svim partnerima,  čestitam na iznimno uspješno obavljenomu poslu, a svima koji će doći posjetiti ovaj Park unaprijed izdržavam dobrodošlicu. Ovo je jedna od destinacija koju itekako vrijedi posjetiti'', kazao je ovom prigodom predsjednik Herceg.

Ravnatelj Zovko istaknuo je kako su ovi projekti od iznimne važnosti za daljnji razvoj turističke ponude Parka, ali i čitave regije i kako će rezultirati daljnjim unaprjeđenjem ponude te doprinijeti održivomu razvitku Hutova kao svjetski priznatoga, jedinstvenog močvarnog područja.

Inače, projekti EXChAngE i ePATH dva su projekta EU-a koje Park prirode Hutovo blato implementira na svom području tijekom posljednje dvije godine, a sve s ciljem jačanja i diversifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja te održivoga korištenja kulturne i prirodne baštine.