PROGRAM EU ZA MLADE DRŽAVNE SLUŽBENIKE U BiH U HNŽ
28-05-2021, 9:55

U sklopu Programa EU za mlade državne službenike u BiH,  Hercegovačko-neretvanska županija je ovoga tjedna bila domaćin za četiri sudionika Programa iz Republike Srpske, Unsko-sanske i Zeničko-dobojske županije, te Brčko distrikta.
 
Naime, Vlada HNŽ prihvatila je i potpisala Sporazum s British Councilom koji implementira Program usmjeren na potporu Bosni i Hercegovini pri razvitku profesionalnog i depolitiziranog sustava javne uprave zasnovanog na zaslugama.
 
Program nudi stručno usavršavanje i mobilnost novom naraštaju državnih službenika koji su zaduženi za proces pridruživanja EU i koji će voditi promjene tijekom procesa proširenja.
 
Tijekom četverodnevnog boravka mladi državni službenici posjetili su Vladu HNŽ, Grad Čapljinu, Općinu Ravno, Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ, Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, te Ministarstvo unutarnjih poslova.

U institucijama koje su posjetili, domaćini su ih upoznali s projektima i aktivnostima vezanima za informatizaciju postupaka i digitalizaciju procesa, što je i bila ključna tema njihova posjeta Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Sudionici Programa zahvalili su na srdačnom prijemu i organizaciji boravka u HNŽ, kazavši kako su se upoznali s brojnim primjerima dobre prakse, a koje će nastojati prenijeti u institucije iz kojih dolaze.